The Beach Boys – Surf’s Up (1971)

Nok en personlig Beach Boys-favoritt. Glimrende popmusikk skrevet for det meste av “de andre” i bandet, men de beste låtene er skrevet av “far sjøl” og avslutter plata. Det litt triste med dem er at det er “gamle” låter og at formen til Brian Wilson på dette tidspunktet fortsatt er dårlig. Da er det greit at Dennis Wilson, Bruce Johnston og til dels Al Jardine tar ansvar for låtskrivingen. “Disney Girls (1957)” er rett og slett nydelig. Mike Love klarer selvsagt å ødelegge den gode stemningen med den litt slitsomme bluesinspirerte “Student Demonstration Time”, som lett er det svakeste sporet på plata og heldigvis den eneste han har skrevet. Ja, jeg vet at Mike Love har skrevet noen bra ting gjennom tidene, men han hadde en tendens til å ville gjøre andre ting enn resten av bandet og det høres. En utrolig bra plate og avslutningen på side to med “‘Til I Die” og “Surf’s Up” er hårreisende bra, i den betydning at nakkehårene står rett ut. Magi!

Beste låt: “Surf’s Up”

WiMP

Spotify

20141218-113144.jpg

This entry was posted in Plateprat and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s