Avi Buffalo – Avi Buffalo (2010)

Plukket opp dette bandet fra en podcast fra plateselskapet Sub Pop, så vidt jeg husker. Noen vil si at dette er indiepop og hvorfor ikke kalle det akkurat det? Sånn passe vindskeiv gitarbasert popmusikk med en vokalist man sannsynligvis liker eller hater. Avi Zahner-Isenberg synger stort sett i det registeret hvor det høres mest slitsomt ut for ham å synge i. Det er nesten så man blir sliten i stemmen bare av å høre på.

Plata åpner med fin-fine “Truth Sets In” og ryker videre i singelen “What’s It in For?”, som vel var den låten jeg hørte i den nevnte podcasten. Podcastlytting har forresten blitt utrolig kjedelig etter at NRK måtte fjerne musikken. Jeg er nemlig såpass mentalt gammel at de podcastene jeg lyttet til stort sett var musikkrelaterte program fra statskanalens P1 og P2, ikke sånne nymotens fjasete humorprogram med to brødre fra Holmlia og en fyr fra Stavanger. Plata har forresten gått videre gjennom to fine låter til, og den neste er platas beste, “Jessica”. Iallefall sånn jeg husker plata. Fin låt, altså. Høres ut som om Stephen Malkmus har strøket med en finhåret pensel over den, uten resten av Pavement. Han er jo selvsagt best uten Pavement. Korte “Summer Cum” avslutter side 1. Jeg måtte lese gjennom teksten, selvsagt, litt grisete tanker har man jo selv om man har høy mental alder, og jeg blir ikke helt klok. “I’ve waited for your love, I got lost in your summer cum. Leave all your stains with me”. Sånn begynner den og avslutter med “You made dessert that night and I could taste a robot’s fist”. La oss håpe det er en dessert….

(Side to er forresten også veldig fin. Hele plata er veldig fin…)

Beste låt: “Jessica”

WiMP

Spotify

20140424-105651.jpg

This entry was posted in Plateprat and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s