Arthur Brown’s Kingdom Come – Kingdom Come (1972)

Mannen med den brennende hjelmen og “liksminke” i ansiktet allerede på sekstitallet. Inspirasjonskilde for bl.a Alice Cooper og mannen bak relativt kjente “Fire”, riktignok i bandet the Crazy World of Arthur Brown (kommer på C), men først og fremst mannen med den store stemmen! Arthur Brown er mye fjas og tull, men han er en glimrende vokalist. Kingdom Come er oppfølgerbandet til the Crazy World of Arthur Brown. Spacerock/progrock er vel kategoriserende nok. Thomas Felberg omtalte nylig Arthur Brown i det nye, fin-fine radioprogrammet sitt, “Felbergs loft” på P13, og opplyste om at platene med Kingdom Come solgte svært dårlig, men at de holder høy kvalitet. Han avsluttet med å spille en hel side av førsteplata. Dette er plate nummer to.

Det er mye rart som foregår musikalsk på denne plata, rare synther, resitasjoner, hammondsoloer og mye rare ambiente lyder. Mye av dette er nok tiltenkt en høyere virkelighet gjennom bruk av sentralstimulerende midler og funker ikke like bra når man kun har inntatt kaffe. De delene som er låter eller iallefall musikk funker derimot helt fint, og er tidvis veldig kule med Zappa/Soft Machine-esque “Traffic Light Song” som en skrudd avslutning på førstesida. Side to inneholder i større grad “streitere” låter, i en progressiv sammenheng. Jeg sjekket forøvrig hvor mye denne plata selges for på Internett, og den er jo sannelig verdt et par-tre hundrelapper. Rart det der. Jo mindre ting selger i samtida, desto dyrere blir de for oss senere, bare fordi noen kjente artister lister det som en inspirasjonskilde eller fordi et eller annet magasin skriver om albumet. Jeg får nok fortsette å behandle den pent. Kanskje den blir pensjonen min en gang…

Beste låt: “The Hymn”

WiMP

Spotify

20140410-124117.jpg

This entry was posted in Plateprat and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s