Arcadia – So Red the Rose (1985)

Husker at jeg synes det var kjempetrist at Duran Duran ble oppløst. Jeg var nemlig skikkelig fan og drømte om å delta i “Kvitt eller dobbelt” med Duran Duran som emne. Det hadde neppe gått veldig bra siden kunnskapen min baserte seg på en artikkel i Topp eller Okej eller noe sånt, og at min bror hadde “Arena” på vinyl som jeg tjuvlyttet litt på. De andre gutta i bandet dannet Power Station sammen med kule folk som Robert Palmer og trommisen fra Chic, mens Simon LeBon, Nick Rhodes og Roger Taylor dannet Arcadia. Det er virkelig lenge siden jeg har spilt denne plata og den eneste låten jeg husker er singelen, “Election Day”, som også åpner plata. Den er jo slett ikke verst, det tar bare for lang tid før refrenget kommer…

Resten av plata er på det jevne. Synthbasert pop med litt for anonyme melodier, men med fin underholdningsverdi. Litt i overkant mye av den “Orchestra Hit”-lyden til Nick Rhodes, det er den samme som i “A View to a Kill”, bare at her er den representert i omtrent hver eneste låt. Andy Mackay fra Roxy Music spiller bittelitt saksofon på “Missing”. I det hele tatt er det mange gjesteartister/musikere på plata, men det er ikke kreditert på hvilke låter de spiller, så det blir en musikalsk gjettelek. Det er nemlig ganske kjente navn som bidrar; i tilegg til nevnte Mackay bidrar fusionbassisten Mark Egan, Carlos Alomar, David Gilmour, Herbie Hancock og sjølvaste Sting…

Beste låt: “Election Day”

WiMP

Spotify

20140410-111448.jpg

This entry was posted in Plateprat and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s