Laurie Anderson – Big Science (1982)

“Good evening. This is your captain”. Er det bare jeg som innbiller meg det, eller står denne plata i uforskammet mange åttitallshjem? Solgte sære Laurie Anderson mange eksemplarer av denne? Den er som regel avbildet i annenhver platesamling til salgs på Finn. Iallefall er det en veldig bra plate. Den statiske grooven i åpningslåten, “From the Air”, er herlig suggererende og den feite Oberheimsynthen i tittelkuttet får meg til å sjekke internettet for å finne ut bruktprisen av en sånn. For de som lurer er det rundt 25 laken og det er solid utenfor mitt budsjett. Bruken av sekkepiper i “Sweaters” derimot, er jeg ikke så begeistret for, men det er heldigvis en veldig kort låt. For min del blir jeg sugd inn i synthene, de statiske groovene, den messende vokalen og den følelsen slipper ikke før musikken stopper. Det Laurie Anderson holder på med er en miks av skakk pop og elektronisk samtidsmusikk. Det er Eno som møter Stockhausen på fest hos Steve Reich, hvor David Byrne er DJ sammen med Klaus Schulze. Festens midtpunkt er selvsagt Laurie Anderson som forteller de sykeste historiene på kjøkkenet. Da gjerne ved bruk av en medbrakt Vocoder…

Beste låt: ” Oh Superman”

WiMP

Spotify

20140409-102300.jpg

This entry was posted in Plateprat and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s