American Music Club – United Kingdom (1989)

Denne fulgte med en samling jeg kjøpte og er forsåvidt en fin sak, men er det for fint og ikke minst for sakte og nedpå? Har bare spilt den noen få ganger før og da har den føltes sånn. Bandet har vel blitt plassert innenfor slowcore og (selvsagt) indiesjangeren. Jeg hører snev av andre slowcoreband som Galaxie 500, men også ting som kan sammenlignes med senere singer/songwriters som Elliott Smith.

Jeg må innrømme at de andre gangene jeg har spilt denne plata, har den havnet litt i bakgrunnen og blitt soundtrack til klesvask eller lignende og jeg må si at jeg ikke har gitt plata den oppmerksomheten den kanskje må ha. Vokalist Mark Eitzel har en passe dyp og fin stemme, det er fine tepper av gitarstøy som rumler i bakgrunnen og trommene og bassen, i den grad de er tilstede, lunter avgårde. Det er ikke tegn til hastverk på denne plata og selv den ene “oppelåten”, “Heaven of Your Hands”, bærer preg av et band som ikke har tenkt å ta av med det første. Tre av låtene på plata er konsertopptak og er fine opptak, men det ødelegger flyten i plata for min del. Bestem dere, for faen! Studioplate eller konsertplate? Det må sies at det er et par av konsertopptakene som er de beste låtene. Vet ikke om de er utgitt på andre plater før og gidder ikke å google, men det hadde vært fint å høre en studioversjon av f.eks “The Hula Maiden” som sammen med “Never Mind” er de låtene som fester seg mest ved gjennomlyttingen. Førstnevnte inkluderer også litt småpen steelgitar.

Jeg har blitt litt klokere på ei plate jeg ikke har hørt så mye på og det er mye fint her, men det spriker litt for mye i alle retninger og blir ikke en helhetlig plate. Det føles som oppsop fra tidligere innspillinger som ikke fikk være med og som dyttes ut på én plate i stedet…

Beste låt: “The Hula Maiden”

Ikke tilgjengelig for streaming

20140409-093001.jpg

This entry was posted in Plateprat and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s