The Amboy Dukes – Journey to the Center of the Mind (1968)

Ted Nugent. Dust, idiot, konservativ jævel, skyteglad imbesil og generelt sett tulling. Sånn. Det var deilig å si det helt først. Som gitarist og låtskriver er han derimot ikke så ille og denne andreplata til Amboy Dukes er ganske kul. Visstnok var bandet inspirasjonskilde for senere hardrock og prog-band og det høres jo selvsagt. Mye tøff riffing og hårete orgel preger musikken som stort sett er skrevet av Nugent og rytmegitarist Steve Farmer, for selvsagt har Nugent status som sologitarist! Det er litt kult at sånt fortsatt henger igjen etter Hank Marvin. Det hender at jeg fortsatt får spørsmål om “er det en sånn sologitar du spiller på?”. Fortsatt festlig å svare at det er det.

Den store hit’en fra plata er tittelsporet, som er dritbra! En liten psykedelisk perle, rett og slett. Ganske morsomt å tenke på at anti-dopmannen Nugent visstnok ikke skjønte at Farmers tekst handlet om dop. Noe som er ganske åpenlyst når man hører etter, mulig at Nugent var for opptatt med sologitaren sin til å følge med på teksten. En sologitar som forøvrig har en deilig fuzzlyd på denne låta.

Side to er mer eller mindre i sin helhet skrevet av Farmer og er en historie. Om hva aner jeg ikke, men kanskje låttitler som “Ivory Castles” og “Why Is a Carrot More Orange Than an Orange” sier noe om at kreativiteten er stimulert av noe sentralstimulerende. Musikken på side to er klart mer progga enn låtene Nugent har vært på å skrive. Til tross for at jeg ikke får tak i historien, synes jeg musikken er fin altså. En ganske bra plate får en si…

Beste låt: “Journey to the Center of the Mind”

Spotify

20140404-101215.jpg

This entry was posted in Plateprat and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s