Tandyn Almer – Along Comes Tandyn (2013)

Plateselskapet Sundazed relanserer gamle utgivelser og utgir uutgitte ting med gamle helter. Som regel har de sistnevnte kjempestore klistremerker hvor det står at dette er den beste plata i hele verden du aldri har hørt før, og som regel er det ikke direkte løgn, men ikke helt sant heller. Denne plata hadde et sånt klistremerke og jeg var skeptisk, men er lettlurt så den ble med hjem.

Plata er en samling med demoer av innspilt av Tandyn Almer i 1965 og ’66. Almer er mannen bak the Associations kjempehit “Along Comes Mary”, derav den litt dustete albumtittelen. Andre låter han har bidratt på er “Marcella” og “Sail on, Sailor” med the Beach Boys, utover dette skrev han låter for mindre artister. Musikken kan godt plasseres innenfor sunshine-pop/chamber-pop og ligger i samme gata som the Left Banke og the Millennium. Almer var visstnok en av de største skruene på et ellers skrudd sekstitall og kombinasjonen AD/HD og bipolar lidelse gjorde at han nok ikke var den enkleste samarbeidspartneren.

Låtene på denne plata varierer mellom veldig bra til den smått irriterende “Face Down in the Mud”. Har man et hjerte for denne typen sekstitallsmusikk, som jeg har, er denne plata noe for deg og er verdt å anskaffe seg, men start gjerne med the Left Banke, the Zombies, the Millennium og the Hollies (rundt ’66-’67) før denne havner i hylla. Plata er bra, men litt særere og mer varierende i kvalitet enn de nevnte.

Beste låt: “You Turn Me Around”

Få (eller ingen?) av Sundazed-utgivelsene er tilgjengelige for streaming

20140402-140028.jpg

This entry was posted in Plateprat and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s