Allah-Las – Allah-Las (2012)

California-bandet Allah-Las har sine musikalske røtter i garasjerock og psykedelisk rock. Massiv bruk av klangtank og de nesten-cleane gitarene gir også en del surf-assosiasjoner (“Sacred Sands” er da også en instrumental låt i den gata) og instrumentale Ela Navega slenger på litt bossainfluensa. Plata ble anbefalt meg av en av platepusherne på Big Dipper i Møllergata, og jeg må innrømme at det tok noen runder før jeg skjønte hva som begeistret ham så voldsomt med denne plata. Det tok meg nemlig de nevnte rundene å finne og få tak i de gode melodiene som ligger her. Vokalen er ganske nedtonet og ligger ikke akkurat midt i trynet på deg, produksjonsmessig. Gitarene får mye oppmerksomhet og bruk av elektrisk tolvstrengsgitar blir sjelden feil i mine ører. Kompet slenger avgårde baki der og svinger sånn passe fint.

Det er mye solskinn, vind og strand på denne plata. Gode vibber, og et ønske fra min side om snarlig temperaturøkning og sommer. Good times!

Beste låt: “Tell Me (What’s on Your Mind)”

Spotify

20140402-121111.jpg

This entry was posted in Plateprat and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s