a-ha – Hunting High and Low (1985)

Mitt første møte med denne plata var på sykehuset i Haugesund, nyoperert for blindtarmbetennelse og sengeliggende. Min bror kjøpte kassetten og lot meg låne den knallgule Sony Walkman’en hans. Har ikke oversikt på hvor mange ganger jeg rakk å spille denne plata i løpet av sykehusoppholdet, men det var mange. Jeg hadde nemlig bare to kassetter tilgjengelig…

Det er forfriskende å høre “de andre” låtene på denne plata igjen, er man bosatt i Norge får man nemlig fortsatt hørt hitene nok. Og de er jo bra, for all del, men har mista en del av sjarmen gjennom overspilling på radio og tv. Da er det mye morsommere å høre “Train of Thought”, som sammen med “Here I Stand and Face the Rain” kanskje er platas beste spor og “The Blue Sky” og “Living a Boy’s Adventure Tale” som er gode poplåter. Skal bli morsomt å påbegynne side to om et øyeblikk siden jeg ikke husker hvordan “Love Is Reason” og “Dream Myself Alive” høres ut idet hele tatt. Først et par gamle hits.

Lurer på om Pål Waaktaar får noen royalties fra U2s “Beautiful Day”? Herregud som de har stjålet refrenget fra “Sun Always Shines…”. Og der starter “Love Is Reason”. Det er jo en god grunn til at jeg ikke husket den. Ikke det største øyeblikket i verdenshistorien, akkurat. Synthblås-introen gir meg massive Stock, Aitken & Waterman-vibber og får meg til å tenke på Kylie og Rick Astley. “Dream Myself Alive” har helt klart bedre kvalitet, men verset er så kjedelig at det muligens gjør refrenget bedre enn det egentlig er. Avslutningen på plata er iallefall knallbra. Som tidligere nevnt kanskje det beste sporet på plata. Oppsummeringen får være tre overeksponerte hits, to andre kanonbra låter, tre gode poplåter og to “fillers”. Slett ikke verst for en debutplate…

Beste låt: “Here I Stand and Face the Rain”

WiMP

Spotify

 

20140331-100008.jpg

This entry was posted in Plateprat and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s