Aerosmith – Rocks (1976)

Raffe riff og rå vokal. “Rocks” er ikke den samme hitrekka som “Toys in the Attic”, og får ikke opp stemingen i stua like fort, men napper bra i rockefoten og i luftgitarhånda. Joe Perry er en aldeles strålende gitarist og riffsnekker. Er han muligens litt undervurdert? Her i huset har vi “Guitar Hero Aerosmith Edition” og undervurderer i allefall ikke.

Steven Tyler har en av de lettest gjenkjennbare stemmene innenfor rocken. Hes, nesten funky snakkestemme i versene og så de karakteristiske skrikende refrengene. Men legg merke til den jævlig tøffe artikulasjonen han har. Det er den som skaper det funky preget. Konsonantene blir spyttet og snerret ut og vokalene er sinnsykt sløye. Det var synd at “the Toxic Twins” ødela det meste de tok i de neste ti årene etter denne plata for på dette tidspunktet var de virkelig i dytten.

Beste låt: “Back in the Saddle”

WiMP

Spotify

20140327-140934.jpg

This entry was posted in Plateprat and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s