Action & Tension & Space – Action & Tension & Space (2012)

Haugesund! Norges viktigste musikkby! Glem Bergen, Trondheim og Oslo, for i samtlige av Norges bedre band finnes det noen fra Haugesund eller omegn. Per Steinar Lie som spiller gitarer på denne plata er mer kjent som bassist i the Low Frequency in Stereo, et av de aller beste banda i Norge de siste 10-15 årene, Ørjan Haaland spiller trommer i samme band og Julius Lind er jazzbassisten med rockehjerte, mest kjent fra sin tid i Rex Rudi (det er han som har dreads i tegneserien) og fra sitt eget band, Ape Club. Alle er også med i the Gin and Tonic Youth.

Denne plata minner ikke om noen av de nevnte banda og er mer et jambasert krautrockinspirert instrumentalalbum. Det tar noen runder før denne plata setter seg, musikken er relativt statisk, bygd rundt kontrabasslinjer som går og går og det er ingen melodier å feste seg ved. Utfordringen ligger da i å få det hele interessant nok. De beste elementene på plata er de som er mest “filmatiske”, dvs setter i gang assosiasjoner til snø, fjell og vidde.

Beste låt: “Don’t Piss Me in the Ear (And Tell Me It’s Raining)

WiMP

Spotify

20140325-104356.jpg

This entry was posted in Plateprat and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s