The Action – The Ultimate Action (1980)

The Action er det fantastiske bandet som aldri fikk gitt ut et album i løpet av den relativt korte karrieren sin. Det ble med fem singler som er samlet på denne samleplata. Singlene ble lansert mellom oktober 1965 og februar 1967, i tillegg inneholder plata fire uutgitte låter. Bandet er sammen med Small Faces, kanskje det bandet fra Mod-miljøet som er mest inspirert av Motown, soundmessig. Vokalisten, Reg King, synger vanvittig bra på låtene, som bl.a er coverversjoner av Wilson Pickett, the Temptations og the Vandellas.

Jeg oppdaget bandet gjennom det glimrende radioprogrammet “Guttemusikken” på Radio 102 (nærradio i Rogaland, men i disse internettider kan man høre det hvor som helst), hvor fetterene Liadal spilte fantastiske “Brain” (fra en annen plate), og ble hekta. Har kjøpt det jeg har kommet over, og det er ganske lite, men de tre platene jeg omtaler i rask rekkefølge nå dekker det meste av karrieren. Dette er altså den første perioden med Motown-inspirert soulpop. Selvsagt er det “the Modfather”, Paul Weller, som har skrevet liner-notes og han avslutter med å si følgende: “The Action had it in their soul. A piece of the Action! YES PLEASE!”. Selvsagt er jeg enig. Hvem tør å si imot “the Modfather”…

Beste låt: “Never Ever”

WiMP (ikke samme plate, men inneholder såvidt jeg kan se de samme låtene)

20140324-110739.jpg

This entry was posted in Plateprat and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s