The Action – Rolled Gold (1997)

“Rolled Gold” er en samling av demoinnspillinger av fantastiske låter som dessverre aldri ble utgitt på plate. Plata dekker the Action i perioden etter siste singelen (februar ’67) og er preget av annen inspirasjon, evt rusmidler, enn Mod-miljøets soul/r’n’b og piller. Vi snakker altså om mer psykedelisk popmusikk og det dukker tilogmed opp en tidsriktig fløyte på noen av låtene. Det er slutt på å spille coverlåter og det er heller ikke nødvendig når man skriver så bra låter som dette. Reg King synger fremdeles fantastisk og det meste er vellyd. Eller, med tanke på at det er demoinnspillinger er lyden deretter, så de som primært verdsetter Dire Straits og Sting-plater på hifi-anlegget på grunn av lydkvaliteten vil rynke på nesen. Musikken er fantastisk!

Jeg har vansker med å skjønne hvorfor ikke Polydor ville spytte penger inn en plate med dette materialet, riktignok ble det laget mye bra musikk på denne tiden, men samtidig solgte også popmusikk relativt greit og dette materialet står ikke tilbake for mye av det som ble gitt ut. Reg King har en av de fineste stemmene i pophistorien og fine på håret var de også. Hva var problemet da?

Høydepunktene på plata er mange, men jeg holder fortsatt en knapp på “Brain” som albumets beste, den har endog plassert seg på den stadig varierende “verdens beste låter”-lista mi. Den lista finnes forøvrig bare inni hodet mitt…

Beste låt: “Brain”

WiMP

Spotify

20140324-115124.jpg

This entry was posted in Plateprat and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s