Accept – Russian Roulette (1986)

Selvsagt er fruens plater inkludert i samlingen! Hun var litt tøffere i trynet enn meg på åttitallet, er det forsåvidt fortsatt, og hørte mest på heavyrock. Tyske Accept har høy underholdningsverdi for meg fortsatt, selv om jeg ikke har noe spesielt forhold til denne plata. Jeg hørte på samleplata “Hungry Years” fra samme år (på opptakskassett) og da spesielt på låten “Son of a Bitch”. En passe dårlig låt, men for en tolvåring er det et eller annet med å få synge høyt med på alle de nydelige tekstlinjene i låta; “You fucking motherfucker, I was right” osv. Denne låten ble stemt fram som ukas låt i klasse 6a, uke etter uke, helt til den nyutdanna læreren fikk nok og vi fikk rektor Lyngholm i musikk i stedet. Da var det fram med blokkfløyta igjen. Vi var vel i det hele tatt ganske fæle mot denne nyutdanna læreren, noe som selvfølgelig nå er kjempepinlig (og ikke minst ble pinlig da jeg noen år senere skulle jobbe sammen med vedkommende i arbeidsuka på ungdomsskolen). Tilbake til musikken.

Plata ruller avgårde med tysk presisjonsheavy, men de har en del kule riff. Udo Dirkschneider har en stemme kun en mor kan like, men har såpass sjarmerende tysk aksent at det funker. Tekstene er fortsatt legendarisk dårlige, sjekk ut “Heaven Is Hell” og innimellom er det selvsagt klin umulig å høre hva han synger. Har en følelse av at man må ha en dose åttitalls-heavy i blodet for å la seg sjarmere av dette, eventuelt må man like nyere svensk ridderrock, eller power-metal er vel det nymotens navnet på det. Wikipedia kan fortelle at bandet er fra Solingen i Tyskland. Der har jeg jaggu meg spilt og det var ikke mye der som skulle tilsi at det var mulig å spille heavyrock ikledd lærbukser der. Kudos til Accept!

Beste låt: “Aiming High”

WiMP

Spotify

20140324-102429.jpg

This entry was posted in Plateprat and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s