The 13th Floor Elevators – The Psychedelic Sounds of the 13th Floor Elevators (1966)

Klassiker som jeg har hatt lenge, først på sånn Compact Disc og nå på vinyl (i mono). Bare så det er sagt, jeg er en sucker for såkalte “klassiske” album. Det er nemlig ofte en grunn til at de har blitt klassikere. Debuten til 13th Floor Elevators er det en stund siden jeg har spilt, men det er uvisst hvorfor. Plata er jo kjempebra! “You’re Gonna Miss Me” er vel både platas og bandets mest kjente låt og er muligens den beste låten, men det er fristende å velge en annen bare for forandringens skyld. Det er andre bra låter å ta av; kjempefine “Splash 1”, drittøffe “Reverberation” og “Fire Engine”.

Kvaliteten på låtene avtar dessverre litt mot slutten. Forklaringen er enkel. Av en eller annen grunn er alle låtene Roky Erickson har vært med på å skrive først på plata, og en annen grunn er at man begynner å bli smått lei den “electric jug”-greia etterhvert. Vel var Tommy Hall med på å starte bandet og lyden av den krukka hans litt av signaturen til bandet, men det får være måte på hvor mye plass han skulle få…

Beste låt: “You’re Gonna Miss Me”

WiMP

Spotify

20140321-094259.jpg

This entry was posted in Plateprat and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s