ABC – The Lexicon of Love (1982)

Ah. Synthbasert popmusikk fra åttitallet er digg! Smått pompøse ABC er intet unntak. “Lexicon of Love” er en jevnt fin plate med bra låter, tidsriktig produksjon og den rette vibe’n. Jeg blir bare sittende og smile når jeg hører musikk som dette. Litt fordi det er ørlite cheesy, litt fordi det minner meg om oppveksten, men mest fordi musikken gjør meg glad.

Det er vanskelig å ikke nynne med på låter som “Poison Arrow” og ikke minst superhit’en “The Look of Love (Part 1) og foten tramper uavbrutt takten. Selvsagt er det Trevor Horn som har produsert (måtte sjekke coveret)! Det forklarer hvorfor basslyden minner voldsomt om lyden på Frankie Goes to Hollywood-plata og andre lydeffekter minner meg om 90125 med Yes. Martin Fry synger nesten i overkant heroisk på de fleste låter, men det tar virkelig av i den overdrevent heroiske låten “All of My Heart”, og smilet mitt blir enda bredere. Plata er spekket med kule synthlyder for de som liker den slags. Jeg må innrømme at jeg alternerte mellom luftgitar (spilt på Couronne-kø) og luftsynth (spilt på sofaputer) i barndommen. Fortsatt får jeg frysninger på ryggen (sånne gode) av synthlyden på “Street Dance” med Break Machine. Ah. Godt det er flere gode synthpopskiver igjen å omtale. For en deilig start på helga!

Beste låt: “The Look of Love”

WiMP

Spotify

20140321-121700.jpg

This entry was posted in Plateprat and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s