10cc – The Original Soundtrack (1975)

Tenk å måtte lide seg gjennom nesten ni minutter med dritt (Une Nuit A Paris) for så å komme fram til mesterverket “I’m Not in Love”! Heldigvis er den til gjengjeld så bra at man nesten har glemt hvor vonde de første ni minuttene var, men bare nesten. Dette et plata folk elsker å hate. Folk kjøpte den på grunn av “I’m Not in Love” og ble skuffet over resten av plata. Med god grunn, for det er høyst varierende kvalitet på låtene her og det er synd at det er denne plata og “Dreadlock Holiday” som har vært grunnlaget for hvordan mange oppfatter 10cc.

“The Second Sitting for the Last Supper” og “Flying Junk” er OK, “Brand New Day” er pompøs og passe kjedelig, “Life’s a Minestrone” er bare rar (og definitivt et rart valg som første singel fra plata) og avslutningslåten “The Film of My Love” høres ut som noe Tony Bennett kunne ha gjort, men er en av de få låtene på plata som holder mål.

For å si det enkelt; hadde det ikke vært for fantastiske “I’m Not in Love”, hadde jeg aldri hatt plata…

Beste låt: “I’m Not in Love”

WiMP

Spotify

20140320-125247.jpg

This entry was posted in Plateprat and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s