10cc – Sheet Music (1974)

“Oh Howard Hughes, did your money make you better? Are you waiting for the hour when you can screw me? ‘Cause you’re big enough to do the Wall Street shuffle”. For en åpningslåt! Plate nummer to fra 10cc (klart jeg har mer enn én!) åpner knallbra og fortsetter i samme spor. Popteften blandet med viljen til å eksperimentere litt med form og innhold er det som gjør at jeg digger 10cc, men bare så det er sagt, jeg har ikke plata med Dreadlock Holiday (et sted går grensa). Nydelige “Old Wild Men” (om falne rockere) og småskrudde “Clockwork Creep” avslutter side 1.

BAM! Så sier det pang. “Silly Love” har så mange tøffe riff at det blir høy luftgitarføring i stua. Så tøft at jeg glemmer det fjollete mellompartiet med noen få takter doo-wop etter første refreng. Fjollete kan vel også beskrive “Somewhere in Hollywood”, men denne gang på en mye mer positiv måte. Assosiasjonene mine går til Freddie Mercury i en sånn kjole man ser i kostymedrama fra Solkongen Ludwigs tid…

“Baron Samedi”? Er ikke det en eller annen voodoofigur? Synes å huske noe sånt fra et Tex Willer-hefte jeg leste i barndommen. Låten er en av de svakeste på plata, litt rotete, masete og ørlite meningsløs. Tex Willer var kult, men jeg hatet at de alltid delte historiene i to sånn at man måtte huske å kjøpe neste hefte for å få med seg slutten av historien (og begynnelsen av den neste). Plata ruller videre i bakgrunnen med jevne “The Sacro-Iliac”, før den avsluttes med countryinspirerte ” Oh Effendi”.

10cc-album er litt som en pose Twist, mye godt, noen klare favoritter, en tilnærmet uspiselig ting (marsipan, i Twistposen) og noen ting man kaster i seg fordi man er fysen på noe godteri. Hvis du ikke liker bandet, kan du følge oppfordringen fra låten “The Worst Band in the World”: “Here we are together on your hi-fi, a little piece of plastic with a hole. Fade me, fade me, fade me”…

Beste låt: Silly Love

Spotify

20140320-120841.jpg

This entry was posted in Plateprat and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s