10cc – Deceptive Bends (1977)

Ah. Den første plata jeg kjøpte med 10cc, og den siste jeg eier. Tipper at den ble kjøpt på Shabby Records i Haugesund tidlig på nitti-tallet. Shabby Records og innehaver Vidar er helt fantastisk. Plata er ikke fantastisk, men veldig, veldig bra! Ut med Godley og Creme (som sluttet for å danne, eh, “Godley and Creme”) og inn med en eller annen ny trommis. Resultatet er en mye mer pop-orientert plate uten fyllmasse, men med bare bra låter! Plata åpner jo knallsterkt med to singellåter, “Good Morning Judge” og “The Things We Do for Love”, som setter en fin standard for resten av plata. Merker at jeg kunne tenkt meg å få sett dem live. Bandet turnerer fortsatt og skulle ha spilt i Drammen i fjor, men avlyste om jeg ikke tar helt feil. Det morsomme er at de er sitt eget oppvarmingsband hvor de spiller låter Graham Gouldman skrev for andre artister. Dritkul ide!

OK! Muligens må jeg gå litt tilbake på det med at plata inneholder bare bra låter, “You’ve Got a Cold” er ikke så kul. Muligens hadde jeg fortrengt den litt eller så glemmer man det fort når man etterpå får servert drøyt 11 herlige minutter i “Feel the Benefit, Pt. 1-3”. Herlig pompøsitet, nydelige melodilinjer og et delikat arrangement gjør at de elleve minuttene føles som tre…

Beste låt: “Feel the Benefit”

WiMP

Spotify

20140320-144239.jpg

This entry was posted in Plateprat and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s